Сортиране

Категории

Производители

Ценови диапазон

Guinot

Guinot

La Maison Guinot е историческа производствена реалност на Blanquette de Limoux, най-старото пенливо вино във Франция, получено от реферментация в бутилка, в региона Rousillon. Основан е през 1875 г. от билкаря и винопроизводителя Gédéon Guinot, пионер на строгия производствен метод, вдъхновен от "Méthode Champenoise", с ръчно ремюаж и ръчно дегоржиране "à la volée". През 1913 г. Maison произвежда първия Crémant de Limoux, получен от различни сортове грозде от типичния Mauzac, а през 1938 г. открива износа за Япония, допринасяйки за славата на вида в света и признаването на AOC. Днес, след повече от 140 години история, Maison все още следва производствените методи, въведени от основателя и остава собственост на семейство Guinot Лозята на семейството се простират на около 26 хектара в района на Лиму. Най-култивираният сорт е Mauzac, главният герой на Blanquette, който съществува съвместно с лозя като Chardonnay и Chenin Blanc. В избата винификациите протичат отделно по сортове грозде, с последващо смесване за приготвяне на кювето. След реферментация в бутилката по Традиционния метод, вината престояват върху утайката в бутилката от 0 месеца до 5 години в зависимост от етикетите. Remuàge все още се прави ръчно и днес Maison Guinot е последният производител, който продължава да го прави, в знак на уважение към древните териториални традиции и майсторството на продукцията. Всяка сутрин, в продължение на 30 дни, повече от 30 000 бутилки се обновяват ръчно! Blanquette de Limoux и pumante от Maison Guinot сега се изнасят по целия свят с голям успех, което ги прави ценени заради тяхната жива, ярка, елегантна и пивка душа, както и заради отличното съотношение качество / цена. Страст, вярност към традицията и уважение към дългата история на типологията са ценностите, с които семейство Guinot продължава да прави Blanquette de Limoux известен на света.
Guinot Изображение

La Maison Guinot е историческа производствена реалност на Blanquette de Limoux, най-старото пенливо вино във Франция, получено от реферментация в бутилка, в региона Rousillon. Основан е през 1875 г. от билкаря и винопроизводителя Gédéon Guinot, пионер на строгия производствен метод, вдъхновен от "Méthode Champenoise", с ръчно ремюаж и ръчно дегоржиране "à la volée". През 1913 г. Maison произвежда първия Crémant de Limoux, получен от различни сортове грозде от типичния Mauzac, а през 1938 г. открива износа за Япония, допринасяйки за славата на вида в света и признаването на AOC. Днес, след повече от 140 години история, Maison все още следва производствените методи, въведени от основателя и остава собственост на семейство Guinot

Лозята на семейството се простират на около 26 хектара в района на Лиму. Най-култивираният сорт е Mauzac, главният герой на Blanquette, който съществува съвместно с лозя като Chardonnay и Chenin Blanc. В избата винификациите протичат отделно по сортове грозде, с последващо смесване за приготвяне на кювето. След реферментация в бутилката по Традиционния метод, вината престояват върху утайката в бутилката от 0 месеца до 5 години в зависимост от етикетите. Remuàge все още се прави ръчно и днес Maison Guinot е последният производител, който продължава да го прави, в знак на уважение към древните териториални традиции и майсторството на продукцията. Всяка сутрин, в продължение на 30 дни, повече от 30 000 бутилки се обновяват ръчно!

Blanquette de Limoux и pumante от Maison Guinot сега се изнасят по целия свят с голям успех, което ги прави ценени заради тяхната жива, ярка, елегантна и пивка душа, както и заради отличното съотношение качество / цена. Страст, вярност към традицията и уважение към дългата история на типологията са ценностите, с които семейство Guinot продължава да прави Blanquette de Limoux известен на света.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки