WineTime
WineTime
Винарната Badia a Coltibuono, една от най-представителните за Chianti Classico, е базирана в Monti Chianti, в крайния север на подрайона Chianti на Gaiole. Построен от валомброзийските монаси през 1051 г. като манастир и място за поклонение, Badia a Coltibuono, буквално „абатство на добрата реколта“, преживява голямо развитие под патронажа на Лоренцо де Медичи, което продължава благотворното си въздействие до наполеоновите реквизиции . Продадено по това време чрез лотария и след това закупено от банкер през 1846 г., абатството е превърнато във ферма след Втората световна война от Пиеро Стуки Принети и сега се ръководи от неговите деца, шестото поколение на семейството.
Векове на производство и преработка са довели компанията до днес до размера на 800 хектара, от които 53 са лозя. Лозята се управляват с органичен подход, който има за цел чрез експерименти и използване само на естествени вещества да сведе до минимум употребата на мед. Растенията, подкрепени с кестенови стълбове, се подхранват органично чрез контролирано затревяване и органични торове. Преходът към органичния режим, датиращ от 1994 г., представлява абсолютна новост за производството на Chianti и смел и пионерски избор.
Стилистичният код на цялата продукция се разпознава чрез изключителния финес и припомня най-съкровените характеристики на Кианти. Установено за известно време на много високи стандарти, качеството на продуктите непрекъснато се обновява и повишава чрез модернизация и корпоративна реорганизация, които непрекъснато лансират бутилките, произведени на върха на цялото производство на Кианти. Задоволителни аромати, деликатни и изненадващи аромати, чупеща рекорди пивкост са само част от характеристиките на фантастичните интерпретации на Chianti, които носят името Badia a Coltibuono, винарна, която по този начин увековечава името на „добрата реколта“ и го свързва неразривно към това на великото вино.