WineTime
WineTime
Винарната Brancaia е важна тосканска реалност, която произвежда страхотни вина в областта Chianti и Maremma повече от 40 години. През 1981 г. Брижит и Бруно Видмър купуват имота с желанието да го превърнат в превъзходство на територията. Кормилото на избата днес е в ръцете на Барбара Видмър, която след като учи енология, управлява всички дейности на имението, координирайки екип от доверени сътрудници. Философията никога не се е променяла. От основаването си единствената цел е да се опита да постигне най -високо качество без компромис. Продукцията винаги е била вдъхновена от традициите на територията, с особено внимание към темата за устойчивостта. От управлението на лозето до избора в избата, винаги са били търсени решения, които биха могли да гарантират работа в хармония с естествената среда.
Brancaia притежава лозя в различни райони на Тоскана. Имотът е разделен на три имоти: две разположени в района Chianti Classico и една в Maremma. Фермата Castellina е разположена на надморска височина от 200-250 метра, обърната на юг и югозапад, върху почви, съставени от глини, пясъци и тиня, подходящо за санджовезе, мерло, каберне совиньон и каберне фран. Лозята Radda са разположени в един от най-високите райони на Кианти, около 400 метра надморска височина, върху бедни и много каменисти почви, които придават на Санджовезе и Мерло изключителна финес и изразителна свежест. И накрая, имението в Марема се намира по крайбрежието, в общинския район на Гросето. Типичният средиземноморски климат, смекчен от морския бриз и песъчливите и глинести почви, са идеални не само за санджовезе, но и за основните международни сортове грозде: каберне совиньон, пети вердо, мерло, каберне фран и вионие.
В провинцията следваме принципите на органичното земеделие, зачитайки природата и биоразнообразието, за да имаме естествено устойчиви растения, които дават здравословно и истинско грозде . Благодарение на точен анализ на почвите са избрани най-подходящите клонове и подложки, за да се получи най-доброто от всяка лоза. Темата за устойчивостта не засяга само провинцията, но и практиките в избата, с избора на лека и минимално инвазивна енология, базирана на спонтанни ферментации и местни дрожди. Цялата компания е вдъхновена от принципите на устойчивостта, с използването на възобновяема енергия, произведена с фотоволтаични системи.