WineTime
WineTime
Считаме за наша задача да създадем идеални условия за гроздето в избата и атмосфера, в която естествените процеси да се развиват и протичат без смущения. Използват се възможно най-нежните методи от обработката на гроздето и ферментацията до узряването. Тази концепция е отразена в дизайна на избата, голяма бетонна конструкция, която улеснява използването на природни фактори и процеси. След ръчно бране и строга селекция, гроздето се доставя на горния етаж на избата. Оттам гроздето, мъстта, сокът и виното се транспортират гравитационно надолу през трите нива без никакво изпомпване. По този начин се избягва увреждане на люспите и семките на гроздето. Вината ни преминават през спонтанна ферментация с естествените дрожди от лозята. В сърцето на нашата изба за ферментация на червено вино са отворените ферментационни вани, в които екстракцията от ципите се извършва с нежна грижа. Белите вина ферментират и се съхраняват в овални дъбови бъчви с обем от 12 до 30 хл. И в избата работим в съответствие с принципите на биодинамиката и с уважение към силите на природата. Стелажите и бутилирането се извършват на базата на циклите на луната. Това придава на вината по-голямо спокойствие, което води до хармонично развитие и подобрен потенциал за стареене.