WineTime
WineTime
San Michele Appiano днес се счита за едно от най-важните имена в Южен Тирол, истинска гаранция за любителите на южнотиролските вина и извън него, благодарение на силната си способност да се възползва максимално от характера на своята територия. Основана през 1907 г., тази кооперативна винарна успява да изгради водеща роля година след година в реалността на италианското винопроизводство. Ханс Терцер, енолог на Cantina dei Produttori di San Michele Appiano от 1978 г., има голямата заслуга за насочването на производството на избата към висококачествена продукция, поставяйки работата си върху грижата за всеки детайл с перфектната комбинация от стойността на традицията и значението на иновациите.
Днес San Michele Appiano е страстно посветен на това да даде живот на страхотни бели и червени вина, перфектният синтез на този фантастичен тероар, който позволява отглеждането на няколко страхотни лози. Кооперативът обединява около 340 семейства лозари, разпръснати на различни места в покрайнините на Болцано. Лозята обхващат общо 380 хектара в територии с различни характеристики, включително в по-голямата си част в община Апиано. Производството, ръководено изцяло от Kellermeister Hans Terzer, е планирано чрез проучване и подобряване на всяко отделно лозе. Ферментацията се извършва в стомана, с усъвършенстване, което може да се извърши и в големи дъбови бъчви или барици.
Независимо от бутилката, която изберете, San Michele Appiano ще може да внесе във вашата чаша важна част от историята на Южен Тирол, вино, произведено със страстта и компетентността, които само един велик производител може да даде. St. Michael Eppan, както се нарича кооперативът на немски, си извоюва водеща роля във винената сцена на региона, правейки се известен в целия свят като териториална гаранция за съвършенство и елегантност.