WineTime
WineTime
През 1881 г., когато майсторът на избата Eugène Laurent наследява шампанската къща Alphonse Pierlot, той я снабдява с основите необходими за производството на страхотни шампанско, а именно къщите и земята, за да създаде пълноценно имение. Той е закупил лози в най-добрите тероари на Bouzy, Tours-sur-Marne и Ambonnay, изкопа 800 метра изби и създаде лаборатория за дегустация.
Така Domaine Laurent-Perrier (Имението) беше закотвен в Tours-sur-Marne. Това живописно село е идеално разположено на кръстопътя на трите основни лозарски района на департамент Марн: Монтан дьо Реймс, Вале дьо ла Марн и Кот де Блан. Също така е част от 17-те села на Шампан, класирани в престижната зона „Grand Cru“.
Бивш бъчвар и бутилировач в Chigny-les-Roses, Андре-Мишел Пиерло се установява в Tours-sur-Marne през 1812 г. като négociant във вината на Шампан. Именно в това село, на парцели, наречени Les Plaisances и La Tour Glorieux, той основава това, което по-късно става Laurent-Perrier. Неговият син, Алфонс Пиерло, го наследява и тъй като няма наследници, той впоследствие завещава къщата на своя майстор на избата, Йожен Лоран.
След неговата смърт при злополука през 1887 г., вдовицата на Йожен, Матилд Емили Перие, поема ръководството на бизнеса и комбинира собственото си бащино име с това на съпруга си, наименувайки бизнеса „Veuve Laurent-Perrier“. Със своя силен характер и репутация на почтеност, тя развива бизнеса, възстановява финансите му и майсторски поддържа къщата през цялата Първа война. През 1889 г., в противоречие с текущата мода, Laurent-Perrier пуска без захар „Grand Vin sans Sucre“, който е по-съобразен с неговите собствени предпочитания и тези на британските клиенти.